MUZIEK

Amant

Amant | Wereldmuziek

Amant speelt al vele jaren met veel plezier wereldmuziek, zoals Klezmer, muziek uit de Balkan, Iers, enz. Ook een Ukraïnse dans staat op het repertoire. Ze nemen u mee in uitheemse klanken, soms melancholisch, dan weer vrolijk en uitbundig. En…wees welkom om te dansen op de muziek!

Femke and Friends

Femke & Friends | Viool, cello, gitaar

Violiste Femke Huizinga brengt duo’s en trios ten gehore samen met Lidewij Scheifes (cello) en Izhar Elias (gitaar)…Feestelijke klassieke muziek van Haydn, Beethoven en tijdgenoten. Drie professionele musici, normaal werkzaam op (inter)nationale podia, spelen nu met veel plezier in de mooiste hoeken van hun geliefde EVA-Lanxmeer!

Flood Plains

The Flood Plains | Americana, roots, folk, alternative country

Warme meerstemmige zang karakteriseert The Flood Plains. Bert Bleij, Frans Derksen, Kees van Herk en Titus Mars zijn na een paar jaar terug op de podia. Americana, roots, folk, alternative country, melancholiek, harmonische samenzang, puur en eerlijk uit het hart. The Flood Plains speelt bekende en onbekende covers van onder meer The Band, Decemberists, Ryan Adams en Neil Young

June's Morning

June’s Morning | Folk

June’s Morning brengt fijne folk! Kim op banjo, Kasper gitaar & mondharmonica. Om niet te missen!

Kaspader

Kaspadre | Singer songwriter

Kasper Heineke (alias Kaspadre) speelt vooral voor de kinderen. Met zijn zelf geschreven liedjes creëert hij telkens weer een feeërieke sfeer. Over de lente, de dieren, de sterren, een feest in het bos of over een smikkelbikkel, ook voor de ouders is het volop genieten! En natuurlijk gaat Aapie weer mee, meestal op zijn schouder, maar vaak wil Aapie ook wel bij een kindje zitten…

Maduro

Reynaldo Maduro | Gitaar

Reynaldo is een allround entertainer die eenieder kan bekoren met zijn mooie warme stem en zijn prachtige repertoire. Van gevoelige liedjes tot Caribische feestnummers, laat u meevoeren in deze wondere akoestische wereld!

Met uitwisseling tussen deelnemers en intervisie in kleine groepen.

Maggies Wedding

Maggies Wedding | Ierse, Schotse & Engelse volksmuziek

Iers/Schots/Engelse volksmuziek, zowel akoestisch als vocaal en uiteenlopend van langzame weemoedige ballades tot opzwepende jigs en reels. Je wordt er heel blij (en best fit) van!

Sabunyuma Djembe

Sabunyuma | Djembe-groep

Djembe-groep ‘Sabunyuma’ is een enthousiaste groep leerlingen die djembe-les heeft bij KEC. Onder de bezielende leiding van Peter Wilms wordt elke week met veel plezier geoefend aan swingende en meeslepende ritmes uit West-Afrika. Al meer dan 10 jaar is djembe-groep ‘Sabunyuma’ regelmatig te beluisteren op tal van evenementen in en rond Culemborg.

The Neighbours

The Neighbours | Popa-capellagroep

The Neighbours is een popa-capellagroep met z’n roots in Culemborg. Sinds hun start in 2015 is de ambitie en kwaliteit van de groep keihard omhooggegaan – ongeveer net zo hard als de vriendschappen tussen de zangers. Onder leiding van zangexpert Tineke Blok is er veel aandacht voor individuele solo’s en brengt iedereen zijn eigen klank in, wat de groep een unieke sound geeft. Veel arrangementen komen van groepen als Pentatonix en The Real Group, maar ongeveer de helft van het repertoire is zelf gearrangeerd. Ieder halfjaar bouwen ze een eigen show vol vette harmonie, energie en gezelligheid.

Ticket West | West Coast bluesband

Ticket West is een West Coast bluesband beïnvloed door artiesten als T-Bone Walker, William Clarke, Wes Weston en Rod Piazza. West Coast blues bevat sterke jazz-bigband en jumpblues invloeden en is ontstaan aan de westkust van Amerika. De van oorsprong Texaanse bluesmuzikanten die zich in de veertiger jaren opnieuw vestigden in Californië hadden een grote invloed op de ontwikkeling van deze muziekstijl. De jazz- bigband en jumpblues invloeden zorgen voor veel swing en de muziek van Ticket West is daardoor zeer dansbaar.