Ontdek het nieuwe duurzaamheidsfestival In Our Nature:

een kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen.

9 & 10 oktober 2019 bij de Kleine Aarde in Boxtel.

 

Lees het verslagBELUISTER DE DISCUTAFEL PODCAST

Het festival In Our Nature brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Creativiteit zit in onze aard. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid. 

Hoe kunnen we ons laten inspireren en voeden door technieken en inzichten die de natuur aandraagt? Dit is een vraag waar ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers graag antwoord op geven. Zij presenteren op dit festival hun ideeën, plannen en dilemma’s. Ook gaan zij samen met de festivalgangers op zoek naar inzichten, samenwerkingen en toepassingen voor een duurzame wereld.

Praktisch idealisme

Het In Our Nature festival is het initiatief van Podium Circulair, een netwerk van groene ondernemers en kunstenaars in Brabant. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met The Turn Club, een ambitieuze groep kunstprofessionals, verbinders en praktisch idealisten.

 

Kunstenaarsmindset 

Curator van In Our Nature is Merlijn Twaalfhoven. Na jarenlang als succesvol componist gewerkt te hebben, zet hij zich nu in om met kunstenaars, creatieve makers en verbinders urgente vraagstukken aan te pakken. Zo wil hij de noodzakelijke veranderingen in de samenleving voeden met verbeeldingskracht, schoonheid en spel. Hij noemt dit de kunstenaarsmindset. Twaalfhoven:

Kunstenaars kunnen door hun blik, hun aanpak en de vragen die zij stellen, een verfrissende rol spelen bij complexe vraagstukken zoals de duurzaamheidsomslag waar wij als samenleving mee worstelen. Zij kunnen ook ruimte voor aandacht, hoop en verbinding vergroten. Dat is essentieel in een tijd van verandering en onzekerheid”. 

 

 

TWEE WERELDEN KOMEN SAMEN

Duurzame oplossingen 

Op het festival komen veel duurzame oplossingen aan bod. Hoe kun je duurzaam wonen, leven en ondernemen? Wanneer ben je nou echt duurzaam bezig?

 

PROGRAMMA

In Our Nature staat bol van muziek, documentairefilms, serious gaming, een culinaire proeftuin, lezingen, workshops en poëzie.

LEZINGEN & WORKSHOPS O.L.V. o.a Merlijn Twaalfhoven, Imre Ploeg, Matthijs Bosman, Pim Ketelaars, Vera Bachrach

MUZIEK o.a. van Bart van Dongen, Imre Ploeg, Noortje Braat & Egon Kracht, Achim Heine

KUNST o.a. van Juul Rameau

SERIOUS GAMING Ellis in Wonderland en Earth Charter.

GEDICHTEN EN TEKSTEN van o.a. Rebekka de Wit, Martje Wijers, Jee Kast, Arnaud Richter

CULINAIR: ultra lokaal en duurzaam

DOCUMENTAIRE FILMS: Normal is Over, De Spelers van Oosterwold, Hidden Life of Trees, the Biggest Little Farm

 

 

FILMS

DOWN TO EARTH

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.

De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

NORMAL IS OVER

DE SPELERS VAN OOSTERWOLD

THE HIDDEN LIFE OF TREES

Voor KIDS

Ook voor kinderen is er een programma

Zo geeft Achim Heine de workshop ‘Slagwerk en mindfulness’ voor kinderen van 11 tot 15 jaar en is er voor de jongere kinderen een avontuurlijke speurtocht.

ORGANISATIE

Het In Our Nature festival is het initiatief van Podium Circulair en The Turn Club. Contact: info[at]inournaturefestival.nl

PODIUM CIRCULAIR

een netwerk van groene ondernemers en kunstenaars in Brabant

The Turn ClUB

een ambitieuze groep kunstprofessionals, verbinders en praktisch idealisten uit Amsterdam

PARTNERS

OOK EEN IN OUR NATURE EVENT

IN JOUW DORP OF WIJK?